Acasă » Interes general » Victor Gânsac, Safetech Innovations: Ne așteptăm ca amploarea și complexitatea atacurilor cibernetice să crească

Victor Gânsac, Safetech Innovations: Ne așteptăm ca amploarea și complexitatea atacurilor cibernetice să crească

16 mai 2017
Interes general
energynomics

Peste 100 de țări au fost afectate de cel mai mare atac cibernetic înregistrat până acum. Atacurile informatice cu virusul ransomware au vizat, în principal, sisteme informatice ale unor organizații și instituții din tări precum, SUA, Marea Britanie, China, Rusia, Germania, Italia, Vietnam, Spania, dar și România. „Amploarea atacului este uriașă”, a declarat, pentru Ziare.com, Victor Gânsac, expert în securitate cibernetică în cadrul Safetech Innovations.

Potrivit acestuia, hackerii au devenit din ce în ce mai sofisticați, acționează concertat și au acces la resurse tehnologice de ultimă oră. „Pe viitor, ne aşteptăm ca amploarea și complexitatea atacurilor cibernetice să crească”, a adăugat Victor Gânsac.

Banner-EBC-24-mai-730x75

Compania Safetech va fi reprezentată prin domnul Mihai Răuță, ‎Senior Information Security Consultant Safetech Innovations, în calitate de speaker, la evenimentul organizat de energynomics.ro pe 24 mai, la Bucureşti, în cadrul Energy Breakfast Club: Reducerea costurilor prin automatizare şi IT.

Cum se pot pregăti organizațiile pentru a face față unui atac al hackerilor?

„Recomandăm implementarea proceselor de management al vulnerabilităților, aplicarea continuă de patch-uri de securitate, instruirea periodică a utilizatorilor sistemelor informatice, implementarea de soluții de protecție perimetrală și Ia nivel de end-point (bazată pe semnături și detecție zero-day), precum și monitorizarea continuă a evenimentelor de securitate prin soluții de detecție malware”, a declarat Victor Gânsac.

Potrivit acestuia, „prevenția este crucială”, iar organizațiile trebuie să acționeze preventiv și să implementeze măsuri de securitate înainte de a fi victimele hackerilor.

„Este foarte important ca persoanele implicate în conducerea fiecărei organizații să conștientizeze importanța implementării unor măsuri adecvate de securitate cibernetică înainte de a fi victimele hackerilor. Atacul de săptămâna trecută ne arată că exploatarea breşelor de securitate poate cauza nu doar compromiterea datelor, ci poate duce chiar la oprirea activității unor companii”, a precizat expertul Safetech Innovations.

El a adăugat că, în funcție de domeniul în care activează, orice organizație, indiferent de mărime, este expusă riscului. „Strategia de securitate cibernetică trebuie integrată în strategia de business. Organizațiile trebuie să implementeze soluții complete de securitate, adaptate nevoilor fiecăreia. Măsurile adecvate de securitate pot fi identificate și aplicate doar prin implementarea unui proces de management al securității în cadrul organizațiilor. Acest proces presupune analiza de risc, identificarea și aplicarea măsurilor de securitate în urma analizei de risc și monitorizarea permanentă a noilor amenințări, riscuri și vulnerabilități. De asemenea, sunt foarte importante politicile, procedurile și standardele de securitate”, a declarat Victor Gânsac.

Pentru a detecta cât mai repede atacurile cibernetice și a răspunde prompt la acestea, este necesară monitorizarea securității 24/7 printr-un Computer Emergency Response Team – CERT, a conchis expertul în securitate cibernetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *