Vicepreședintele ANRE Henorel Soreață și-a depus demisia

0

Vicepreședintele ANRE și membru al Comitetului de Reglementare al instituției, Henorel Soreață, și-a depus demisia la Parlament, în urma deciziilor controversate pe marginea OUG 114/2018, au declarat pentru energynomics.ro surse din piață. Henorel Soreață nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Henorel Soreață a fost numit de Parlament în poziția de vicepreședinte în mai 2017, cu un mandat care urma să se încheie pe 23 aprilie 2020. Din 2013 a ocupat funcția de Director general al Direcției generale de control a ANRE.

În atribuțiile sale ca director intră, conform CV-ului, ”coordonarea activității de control privind respectarea reglementărilor și legislației aplicabile în sectorul energiei electrice, energiei termice, în sectorul gazelor naturale și în domeniul eficienței energetice,” coordonarea activității de soluționare a petițiilor în sectorul energiei electrice, termice și gazelor și coordonarea activității de mediere și soluționare a neînțelegerilor precontractuale în sectorul energiei electrice și gazelor.

Henorel Soreață este descris de sursele noastre ca un profesionist desăvârșit. Absolvent de Politehnica, în 1996, a absolvit cursurile aprofundate în 1998. Din 1997 în 2006 a lucrat la Electrica SA, din 2006 în 2010 a condus Direcția de Investigații și Arbitraj din cadrul ANRE. Pentru trei ani (2010-2013) a lucrat la CEZ România, iar din 2013 a revenit în cadrul ANRE.

Henorel Soreață a fost propus în poziția de vicepreședinte și membru al Comitetului de Reglementare de către coaliția PSD-ALDE în 2017.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu