Verchere: După modificarea Legii offshore, este nevoie de 12 luni pentru decizia de investiţii în Marea Neagră

0

OMV Petrom are nevoie de o perioadă de 12 luni pentru a lua decizia de investiţii în proiectul de gaze din Marea Neagră, din momentul în care va fi modificată Legea offshore, urmând ca primele gaze să fie extrase peste patru ani, a declarat Christina Verchere, directorul general al OMV Petrom.

Ea a fost întrebată care sunt paşii următori pentru dezvoltarea zăcămintelor din Marea Neagră, în cazul în care va trece Legea offshore.

“În cazul unor proiecte de asemenea amploare sunt cerinţe obligatorii care trebuie să existe: în primul rând, structura legislativă, stabilitatea fiscală şi infrastructura corespunzătoare. Acestea sunt elemente fundamentale care trebuie să existe şi este important să avem parte de stabilitate. În mod normal, într-un asemenea proiect, este nevoie de 12 luni pentru a putea să luăm o decizie şi, din acel moment, patru ani până vom extrage primele resurse de gaze”, a spus Verchere, conform Agerpres.

Jurnaliştii au insistat să afle dacă OMV Petrom va renunţa la proiect, în cazul în care Legea offshore nu va fi modificată nici în acest an, însă Verchere a refuzat să ofere un răspuns concret.

“Cred că este important că insistăm şi spunem în continuare că timpul nu este de partea României, având în vedere ce se întâmplă cu Pactul Ecologic European şi nevoia economică pentru această resursă. Timpul nu este de partea României. Dacă ne gândim la poziţia OMV Petrom, de fapt este vorba despre o resursă a României, iar 2021 este un an al marilor aşteptări. Acesta este răspunsul meu la întrebarea dumneavoastră”, a arătat ea.

De asemenea, oficialul OMV Petrom a refuzat să comenteze poziţia ExxonMobil referitoare la acest proiect, precizând că toate discuţiile între parteneri au fost întotdeauna confidenţiale.

Share.

Lasă un comentariu