Veniturile companiilor din grupul Adrem au rămas stabile, la circa 40 de milioane de euro

0

Veniturile companiilor din grupul Adrem s-au menținut în 2019 la un nivel comparabil cu cele din anul anterior, la aproximativ 40 de milioane de euro, potrivit lui Corneliu Bodea, CEO și co-fondator Adrem. Profitabilitatea s-a plasat în jurul a 2-3%, pe fondul majorării costurilor salariale ca urmare a OUG 114/2018.

CITEȘTE ȘI Bodea (Adrem): Creșterea salariului minim în construcții a fost un lucru bun, însă nu toți clienții au recunoscut majorarea

Cea mai mare parte din venituri a fost generată de compania axată pe servicii pentru rețelele de utilități Adrem Invest (între 20 și 25 de milioane de euro) și de cea axată pe soluții pentru infrastructura energetică Adrem Engineering (circa 15-16 de milioane de euro). Veniturile generate de Adrem Link, compania axată pe soluții de eficiență energetică, optimizare operațională și automatizare și control, a fost de circa 2 milioane de euro.

Cea mai mare parte a afacerilor vine de la companiile din grupul CEZ, pentru care Adrem realizează servicii de citire și schimbare a contoarelor, precum și servicii de mentenanță a liniilor de distribuție a electricității.

Corneliu Bodea a declarat că pentru anul 2020, grupul Adrem are angajate aproape toate capacitățile de lucru și a adăugat: “avem semnate contracte în valoare de 150 de milioane de euro, unele dintre ele pe o durată de 4, până la 8 ani”.

Obiectivul Adrem este să-și dezvolte capacitățile de antreprenoriat general, în contextul în care se așteaptă la demararea în România a unor proiecte de mare anvergură, în următorii ani.

Share.

Lasă un comentariu