Vagit Alekperov: Producția de țiței a Lukoil se va ajusta dacă acordul OPEC va fi prelungit

0

Vagit Alekperov, directorul general al grupului rus Lukoil, a declarat că producătorul de petrol îşi va ajusta planurile de producţie pentru acest an, dacă la reuniunea ministerială a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) din 25 mai va fi decisă prelungirea acordului privind reducerea producţiei de petrol.

La începutul acestei săptămâni, primii doi mari producători mondiali de petrol, Arabia Saudită şi Rusia, s-au pronunţat în favoarea unei prelungiri a acordului de reducere concertată a producţiei de petrol până în luna martie 2018.

“Salutăm iniţiativa Ministerului Energiei cu privire la reducerile de producţie astfel încât nu pot să fac astăzi estimări cu privire la planul de producţie pe 2017”, a spus Alekperov, adăugând însă că dacă se va decide prelungirea acordului de reducere concertată a producţiei de petrol, Lukoil îşi va ajusta planurile”, citează Agerpres.

În luna decembrie 2016, statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alte 11 state producătoare din afara cartelului au acceptat să-şi reducă producţia combinată cu 1,8 milioane de barili / zi (bpd) în primul semestru din 2017. Și Rusia s-a angajat să îşi reducă producţia cu 300.000 de barili / zi, începând cu 1 ianuarie 2017.

Vagit Alekperov a anunţat la sfârșitul anului 2016 că ”producţia de ţiţei a Lukoil va rămâne la aproximativ 84-85 de milioane de tone și producția de hidrocarburi la 120 de milioane de euro în perioada 2017-2018” .

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale. Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, unde deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Share.

Lasă un comentariu