Uzina-gigant a Tesla din Germania va accelera ritmul tranziției către mobilitatea electrică

0

Decizia Tesla de a construi prima „gigauzină” europeană pentru baterii și vehicule în Germania va reprezenta un impuls enorm pentru trecerea rapidă a țării către mobilitatea electrică, au spus politicienii și experții în mobilitate. Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că anunțul surpriză al CEO-ului Tesla, Elon Musk, reprezintă o „etapă de turnură” pentru derularea mobilității electrice și pentru producerea de celule cu baterii, potrivit Clean Energy Wire.

El a spus că investiția va „îmbunătăți statutul Germaniei ca sit al industriei auto la nivel internațional”. Christian Hochfeld, șeful think tank-ului de mobilitate curată Agora Verkehrswende, a numit decizia „un câștig imens pentru tranziția spre mobilitate curată și transformarea industriei auto germane”. El a adăugat: „Tesla îi pune pe constructorii germani sub presiune în trecerea la mobilitatea ecologică și sporește concurența”.

Musk a declarat că Tesla „va construi baterii, șasie și vehicule, începând cu [SUV-ul compact] Model Y”, în noua fabrică care va fi situată chiar la sud-est de Berlin. Musk a mai spus că Tesla va construi un centru de inginerie și proiectare. Surse au declarat pentru ziarul local Potsdamer Neueste Nachrichten că investiția va fi în valoare de miliarde de euro și va crea aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

Share.

Lasă un comentariu