Ungaria semnează un nou acord acordul Gazprom

0

Ungaria va semna un nou acord, prin care va achiziționa 6,2 miliarde de metri cubi de gaz natural de la Gazprom și va începe negocierile privind o furnizare a gazului flexibilă pe termen lung, a declarat, marți, ministrul de Externe, Peter Szijjarto, pentru agenția de știri MTI.

„Obiectivul nostru este să semnăm trei tranzacții pe cinci ani, ceea ce ar permite anularea acordului la sfârșitul fiecărei perioade de cinci ani”, a spus Szijjarto, potrivit Reuters.

“Acest lucru asigură aprovizionarea noastră pe termen lung și, de asemenea, capacitatea noastră de a renegocia acordul sau de a renunța la acesta, dacă între timp apar opțiuni mai bune sau schimbări pe piața internațională a energiei”.

Ungaria a luat măsuri pentru a-și diversifica aprovizionarea cu gaz, atât din punct de vedere al sursei, cât și al rutelor care să ocolească transporturile tradiționale ruse prin Ucraina, dar progresele au fost lente, deoarece rețelele alternative de conducte nu au fost finalizate.

Ungaria va cumpăra până la 6 miliarde de metri cubi de gaz pe an printr-o prelungire a conductei TurkStream, după ce aceasta va fi finalizată în octombrie anul viitor, a spus Szijjarto.

Între timp, Ungaria a semnat un acord prin care va cumpăra 2 miliarde de metri cubi de gaz de la Gazprom, livrările fiind deja în curs, iar alte 4,2 miliarde de metri cubi vor fi livrate între octombrie 2020 și octombrie 2021, a mai spus ministrul ungar de Externe.

Share.

Lasă un comentariu