Un tribunal respinge procesul susținut de Greenpeace împotriva guvernului Merkel pentru neglijență în acțiunile climatice

0

O instanță din Germania a respins un proces intentat împotriva guvernului german pentru că nu a făcut destul pentru a evita încălzirea globală. Trei familii cu afaceri în agricultură, susținute de Greenpeace, au dat în judecată guvernul cancelarului Angela Merkel, afirmând că administrația nu a reușit să reducă emisiile de gaze cu efect de seră suficient pentru a atinge obiectivul climatic pentru 2020, potrivit Clean Energy Wire.

Avocații familiilor au susținut că decizia din 2014 a cabinetului Merkel de a reduce emisiile până în 2020 cu 40 la sută față de nivelurile din 1990 a fost obligatorie și, deasemenea, au spus că angajamentul Germaniei de a contribui la țintele UE de reducere a emisiilor a obligat guvernul să reducă emisiile de CO₂. Prin nerespectarea acestora a încălcat astfel drepturile de bază ale familiilor și a subminat afacerile în calitate de fermieri ecologici din cauza pierderilor de culturi în urma valului de căldură și a secetei din 2018, au susținut acestea. Cu toate acestea, instanța a declarat că reclamanții nu aveau o bază legală pentru plângerea lor și au respins ideea că obiectivul 2020 reprezintă o obligație legală pentru guvern, numind-o „declarație de intenție”.

Share.

Lasă un comentariu