Un tribunal german închide o mină importantă pe fondul îngrijorărilor de mediu

0

Una din cele mai importante mine de lignit din estul Germaniei va trebui să-și oprească operațiunile de la 1 septembrie, după ce o instanță a decis că proprietarii minei nu au dovedit că au respectat normele de siguranță a mediului. Curtea administrativă din Berlin a constatat că LEAG, operatorul minei Jänschwalde din estul statului Brandenburg, nu a putut demonstra că operațiunile sale miniere nu au un impact dăunător asupra aprovizionării cu apă subterană din regiune și, prin urmare, nu se încadrează în reglementările privind protecția mediului, potrivit CleanEnergyWire .

ONG-ul Environmental Action Germany (DUH) a inițiat cazul împotriva LEAG, susținând că amenință zonele protejate și zonele umede din regiune. “LEAG a recunoscut între timp că este foarte dificil să demonstreze funcționarea minei, concomitent cu obiectivele de conservare”, a spus oficialul DUH, Sascha Müller-Kraenn.

LEAG a solicitat o prelungire a termenului din septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie, argumentând că respectarea cerințelor birocratice „substanțiale” ale licențelor de siguranță a mediului va dura mai mult timp. “Este prea puțin timp pentru o examinare adecvată și amănunțită”, a declarat LEAG.

Share.