Un politician german solicită amânarea prețului CO2, pe fondul coronavirusului

0

Criza economică cauzată de coronavirus în Germania a condus la primele apeluri privind amânarea prețului de CO2 al țării pentru încălzire și transport, care este programat să intre în vigoare anul viitor. Gerald Ullrich, un parlamentar al partidului FDP, aflat în opoziție, a declarat pentru presă că ar fi „iresponsabil” să se înceapă taxarea cu 25 de euro pe tonă din 2021 și 55 de euro până în 2025, având în vedere încetinirea creșterii economice.

“Fiecare economist știe că majorarea impozitelor este fundamental greșită într-o criză economică”, a spus Ullrich, potrivit unui articol realizat de revista Focus. El a cerut guvernului să amâne introducerea taxei pentru salvarea locurilor de muncă din țară, adăugând că emisiile de CO2 ar scădea oricum din cauza crizei, potrivit CLEW.

Prețul pentru CO2 care acoperă sectoarele de transport și clădiri reprezintă un element major al pachetului german de acțiuni climatice convenit anul trecut pentru ca Germania să își poate atinge obiectivele climatice pentru 2030. Cu excepția aviației, aceste sectoare nu sunt în prezent acoperite de sistemul european de comercializare a emisiilor (ETS), care stabilește limitele emisiilor de carbon din sectorul energetic și din industria grea.

Share.

Lasă un comentariu