Un nou val de GNL urmează să inunde piețele

0

Tranziția crescută la gazul natural în încălzirea și generarea de electricitate din întreaga lume va continua să conducă la creșterea cererii de gaz natural lichefiat (GNL) pentru anii următori, spun analiștii.

Primul val de proiecte pe GNL a demarat acum un deceniu, iar acum proiectele au devenit operaționale, însă companiile majore din petrol și gaze planifică și aprobă deja proiecte noi pentru următorii câțiva ani, creând un al doilea boom al aprovizionării cu GNL.

Experții se așteaptă ca anul acesta să devină unul record pentru deciziile de investiții finale (FID) pentru proiecte noi de GNL, din perspectiva numărului mare al proiectelor aprobate, dar și al investițiilor de la zero în domeniul GNL, potrivit oilmarket.com.

Următorul boom al proiectelor pe GNL va oferi noi contracte EPC, inclusiv cheltuieli totale de capital – inclusiv instalații de GNL și infrastructură upstream – care va depăși 200 miliarde USD între 2019 și 2025, conform declarațiilor Wood Mackenzie din aprilie, casa de consultanță remarcând faptul că „boomul LNG a revenit”.

Anul acesta Exxon și Qatar Petroleum au decis să continue dezvoltarea proiectului de export Golden Pass LNG în Sabine Pass, Texas, cu o investiție de peste 10 miliarde USD.

Share.

Lasă un comentariu