UE menține termenele de raportare a emisiilor de carbon, respinge apelurile din partea industriei

0

UE a mențiunit termenul limită de 30 aprilie pentru ca firmele să transmită cotele de carbon aferente sistemului de comercializare a emisiilor (ETS).

Industria, utilitățile și companiile aeriene care efectuează zboruri în Europa trebuie să raporteze emisiile ETS pentru anul calendaristic precedent până la 31 martie și să aibă suficiente certificate de carbon pentru a acoperi aceste emisii până la 30 aprilie, în conformitate cu regulile ETS ale blocului, potrivit Euractiv.com.

Comisia Europeană a declarat joi (26 martie) că recunoaște faptul că criza de coronavirus ar putea îngreuna procesul de raportare al companiilor privind emisiile până la sfârșitul lunii martie, dar normele existente oferă flexibilitate în jurul acestui termen.

Autoritățile naționale pot face o „estimare conservatoare” a emisiilor pentru firmele care nu ating termenul limită pentru luna martie, atât timp cât acest lucru se realizează la timp, pentru a nu depăși termenul de conformare din aprilie. „Comisia subliniază importanța predării la timp a cotelor până la termenul obligatoriu de 30 aprilie 2020”, a adăugat CE.

Unele grupuri de lobby industrial au solicitat Comisiei să întârzie termenele din acest an, argumentând că firmele se străduiesc să verifice dacă emisiile corespund producției reale. Dar Comisia a respins aceste apeluri, spunând că regulile existente permit verificarea emisiilor fără să fie nevoie de vizite fizice, în anumite condiții.

Share.

Lasă un comentariu