Ucraina și Rusia vor încheia un nou acord de tranzit al gazelor

0

Compania de stat din Ucraina, Naftogaz și gigantul rus Gazprom au convenit să continue să identifice opțiuni pentru continuarea tranzitului prin Ucraina, a declarat un înalt oficial al Naftogaz. Iuriy Vitrenko a declarat pe Facebook că este prea devreme pentru a vorbi despre un proiect de acord. Acordul de tranzit curent expiră la sfârșitul acestui an, potrivit Reuters.

Tensiunile geopolitice dintre Rusia și Ucraina, concurența SUA asupra dominanței Rusiei pe piețele energetice europene și conductele incomplete de gaze reprezintă doar câteva dintre problemele care complică semnarea unei noi tranzacții de tranzit de gaze între giganții energetici din Kiev și Moscova.

Ucraina și Rusia sunt implicate într-un conflict teritorial nerezolvat, care se desfășoară de mai bine de cinci ani, dar pe frontul energetic, între timp, gazul rusesc a fost furnizat pe ruta principală a Ucrainei pentru a ajunge în Europa, potrivit CNBC.

Tranzacția pe 10 ani de tranzit pe gaz care a menținut furnizările de gaz rusesc către Europa urmează să expire pe 31 decembrie.

Share.

Lasă un comentariu