Ucenicii Electricieni din Dolj au vizitat prima stație de tip greenfield din aria de operare Distribuție Oltenia

0

Cei 12 elevi înscriși în proiectul Ucenic Electrician și cei trei tineri absolvenți care au parcurs internship-ul plătit, Electrician Junior, au aflat multe noutăți despre proiectele de digitalizare desfășurate de Distribuție Oltenia, menite să contribuie la eficientizarea activității pentru care aceștia se pregătesc. Stația electrică de transformare 110/20 kV pentru Zona Industrială de Est Craiova (ZIEC), inaugurată de operatorul Distribuție Oltenia în 2018, a găzduit cele două generații de viitori electricieni din județul Dolj, în cadrul unei întâlniri cu Ondrej Safar, CEO-ul Grupului CEZ în România.

Vizita la stația ZIEC, prima lucrare de tip greenfield din Oltenia care are rolul de a îmbunătăți calitatea distribuției de energie, a reprezentat pentru cei 15 tineri o nouă oportunitate de a ține pasul cu tehnologia și cu cele mai noi investiții ale operatorului Distribuție Oltenia.

“SMART Transformation, proiectul inițiat în 2016 de către operatorul de distribuție din cadrul Grupului CEZ este cel mai bun exemplu de tehnologii noi care susțin dezvoltarea locală a industriei. Proiectul vizează gestionarea eficientă a cerințelor suplimentare ale consumatorilor de energie pe de o parte, și continuarea reducerii timpului de intervenție în cazul unei întreruperi în alimentarea cu energie electrică, din momentul în care operatorul de distribuție primește informațiile pentru rezolvarea reală a problemei, astfel sporind gradul de confort al consumatorilor”, a declarat Safar, în cadrul evenimentului.

Unul din exemplele de acțiuni în beneficiul comunității este și proiectul Ucenic Electrician, care întărește angajamentul operatorului Distribuție Oltenia de a oferi tinerilor pasionați de electricitate condițiile propice pentru a face performanță în domeniu. După parcurgerea ciclului școlar profesional, 24 dintre cei 33 de Ucenici absolvenți din Argeș și Dolj au parcurs în premieră un internship plătit cu o durată de 6 luni, asigurat de Distribuție Oltenia și partenerii săi. Astfel, vizita organizată la stația ZIEC a fost un prilej de a-i recompensa pe Ucenicii Electricieni înscriși în program pentru implicarea de care dau dovadă, dar și pe cei 3 Electricieni Junior recent angajați în cadrul companiei, înainte de finalizarea perioadei de internship.

Share.

Lasă un comentariu