Turcii își fac noi capacități de stocare a gazelor cu 1,2 mld. USD de la BM și AIIB

0

Industria energetică în plină creștere a Turciei continuă să atragă investiții de la instituțiile financiare internaționale. Banca Mondială și Banca Internațională pentru Investiții în Infrastructură (AIIB) au acordat un împrumut de 1,2 miliarde de dolari pentru proiectul de extindere a capacității instalației subterane de stocare a gazelor naturale în Lacul Tuz, a anunțat, la ceremonia de la Ankara, ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Berat Albayrak. Se preconizează că instalația de stocare va ajunge la 5,4 miliarde metri cubi la sfârșitul proiectului de creștere a capacității.

A doua fază a proiectului va fi operațională în 2019 sau 2020, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru a deveni operațională înainte de 2023, ridicând capacitatea de stocare a gazelor naturale a instalației la 5,4 miliarde de metri cubi, potrivit Novinite.

Ministrul Albayrak a subliniat că lucrările de extindere a capacității în alte unități de stocare a gazelor din Turcia continuă. El a explicat că și construcția capacității de stocare a gazelor naturale de la Marmara Northern Gas Storage Facility din Silivri continuă, după încheierea unui acord anul trecut în aprilie.

Odată cu extinderea capacității suplimentare în cele două depozite, capacitatea Turciei de stocare a gazelor va depăși 11 miliarde de metri cubi înainte de 2023, Turcia devenind astfel țara cu cea mai mare capacitate de stocare din regiune.

Share.

Lasă un comentariu