Turcia deschide o licitație pentru centrale eoliene de 1.000 MW

0

Ministerul Energiei și Resurselor Naturale turc a deschis o licitație pentru construirea a patru centrale electrice eoliene cu o capacitate totală de 1.000 de megawați, conform Monitorului Oficial al țării.

Oferta va începe cu un prag de preț de 0,055 USD pe kilowatt-oră, conform publicației, care susține că guvernul va cumpăra energie provenind de la aceste proiecte timp de 15 ani, potrivit Reuters.

Proiectele vor fi înființate în provinciile Balikesir, Canakkale, Aydin și Mugla, toate situate de-a lungul coastei de vest a Turciei, iar cererile de ofertă vor fi acceptate până la data de 7 martie 2019, a arătat documentul.

Recent, președintele țării a declarat că Turcia va construi o a treia centrală nucleară. În timpul unei emisiuni live, președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia își va construi propria centrală nucleară, după ce centrala nucleară Akkuyu va fi construită de Rusia.

Akkuyu, aflată în provincia sudică Mersin, va avea patru reactoare, fiecare cu o capacitate de 1.200 de megawați, și va fi construită de către agenția rusă de energie nucleară Rosatom.

Share.

Lasă un comentariu