Tudose afirmă că scumpirea carburanţilor nu a fost influenţată de supraacciză

0

Premierul Mihai Tudose a declarat că scumpirea din ultima perioadă a carburanţilor ”în mod cert nu este influenţa accizei”. Tudose spune că va avea o întâlnire cu reprezentanţii companiilor petroliere, iar dacă preţurile au crescut artificial, atunci va acţiona în consecinţă.

Tudose a declarat, marți, că săptămâna viitoare la nivelul Executivului va avea loc o discuție pentru a se vedea ce a determinat creșterea prețului carburanților la pompă, citează Revista 22.ro.

Întrebat de presă, la finalul BPN al PSD, despre creșterea prețurilor carburanților “la pompă” și dacă măsura este urmare a anunțului reintroducerii supraaccizei la combustibili, Tudose a răspuns că ”e problema lor. (…) Dacă ei continuă (…) vedem și noi de unde și cum putem regla situația”.

”Prețul nu poate doar să scadă, dar, în mod cert, nu este influența accizei, fiindcă acciza nu a intrat în vigoare. (…) O să avem o discuție chiar pe data de 15, 16, săptămâna viitoare, să vedem exact care a fost influența. Dacă barilul a crescut, avem o discuție, dacă au avut alte cheltuieli, este o discuție, dacă a crescut artificial, cred că nu mai avem nicio discuție”, a mai spus premierul, citat de Agerpres.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat pe 30 august că majorarea accizei la benzină şi motorină se va face în două etape, respectiv la 15 septembrie şi 1 octombrie, cu câte 0,16 lei pe litru.

Share.

Lasă un comentariu