Acasă » Petrol și Gaze » Trump atacă reglementările impuse sectorului energetic, companiile petroliere par să nu fie afectate de impactul acestora

Trump atacă reglementările impuse sectorului energetic, companiile petroliere par să nu fie afectate de impactul acestora

energynomics

Administraţia lui Donald Trump a anunţat ca planurile sale de a atenua reglementările de mediu vor declanșa un nou boom energetic și vor ajuta Statele Unite să își exploreze în continuare drumul spre independența față de petrolul străin. Totuşi, companiile de top de petrol și gaze din SUA au comunicat acționarilor lor că reglementările au un impact redus asupra afacerilor lor, arată Reuters, care a analizat raportările depuse de către principalii producători către reglementatorul pieței de capital americane.

În rapoartele anuale depuse la U.S. Securities and Exchange Commission, 13 dintre cei mai mari 15 producători de petrol și gaze din SUA au declarat referitor la conformarea la reglementările actuale, că aceasta nu are un impact asupra operațiunilor sau asupra situaţiilor lor financiare.

Ceilalți doi producători nu a făcut niciun comentariu cu privire la modul în care afacerile lor au fost sau nu afectate în mod semnificativ de reglementare, dar au raportat cheltuieli pentru conformarea la reglementările de mediu mai mici de 3% din venituri.

Discrepanţa ridică întrebări cu privire la războiul pe care Trump îl duce cu reglementarea şi şa măsura în care acesta poate conduce la creșterea producției de petrol și gaze pe plan local, așa cum a promis, sau ar putea să crească profiturile și prețul acţiunilor companiilor de petrol și gaze, așa cum speră unii investitori.

Potrivit SEC, o companie tranzacționată la bursă trebuie să considere o chestiune ca fiind „materială“ și să o raporteze către agenție în cazul în care există o probabilitate mare ca un investitor rezonabil să o considere drept importantă. „Materialitatea este un criteriu destul de puţin constrângător“, a declarat Cary Coglianese, profesor de drept la Universitatea din Pennsylvania, care conduce programul de cercetare al universității privind reglementările. „În ciuda afirmațiilor exagerate, costurile impuse de reglementare constituie, de obicei, o pondere foarte mică în costul de afaceri al celor mai multe companii“.

Rapoartele anuale ale marilor companii petroliere vin după ce înteraga industrie şi aliații săi politici au criticat vreme de ani de zile administrația Obama pentru politicile menite să reducă consumul de combustibili fosili, să reducă amploarea forajelor pe terenurile federale și subvenționarea energiei din surse regenerabile. Trump a promis în timpul campaniei electorale că o eliminare a politicilor administrației democrate ar contribui la eliberarea națiunii americane de sub dependența de petrolul importat.

„Sub președinția mea, vom realiza independența energetică deplină pentru America“, a declarat Trump, descriind reglementările ca fiind o fel de „auto-mutilare.“

Administrația Trump pregătește acum un ordin executiv – numit ordinul executiv pentru „Independența energetică“ – prin care să elimine reglementările introduse în perioada mandatelor lui Barack Obama. Ordinul ar putea fi semnat înainte de finalul acestei luni, spun oficiali din cadrul administrației.

Președinții SUA şi-au propus să reducă dependența față de petrolul străin a SUA încă din perioada embargo-ului impus de producătorii arabi în anii ‘70, care a declanșat o creștere puternică a prețurilor. Cu toate acestea, Statele Unite încă importă aproximativ 7,9 milioane de barili de țiței pe zi – o cantitate echivalentă cu consumul total de petrol din Japonia și India laolaltă.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *