Trofeul Electricianului și-a desemnat câștigătorii

0

În cadrul ediției din acest an a Trofeului Electricianului, cel mai important concurs profesional din domeniul energiei electrice, echipa Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud) s-a clasat pe primul loc la categoria Măsurare energie electrică, verificare grupuri de măsurare. De asemenea, echipa Societății de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord (SISE Transilvania Nord) a fost câștigătoarea categoriei Montare şi reparaţii instalaţii de distribuție de medie și joasă tensiune.

Juriul concursului, format din reprezentanți ai tuturor companiilor participante, a decis ca, la categoria distribuție energie electrică, trofeul să revină anul acesta echipei Distribuție Oltenia. La categoria servicii energetice, trofeul a fost adjudecat de echipa Delgaz Grid.

Lista câștigătorilor
  • Categoria Exploatare stații electrice de transformare 110 KV / medie tensiune – echipa Distribuție Oltenia;
  • Categoria Exploatare rețea electrică de distribuție medie și joasă tensiune – echipa Distribuție Oltenia;
  • Categoria PRAM – echipa Distribuție Oltenia;
  • Categoria Măsurare energie electrică, verificare grupuri de măsurare – echipa SDEE Transilvania Sud;
  • Categoria Montare și reparații echipament primar din stații electrice – echipa Delgaz Grid;
  • Categoria Montare şi reparaţii instalaţii de distribuție de medie și joasă tensiune – echipa Societății de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord;
  • Categoria Defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune – echipa Delgaz Grid.

Ajunsă la cea de-a XXXVIII-a ediţie, competiţia s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie, la Sinaia, şi a marcat aniversarea a 40 de ani de la lansare. În cadrul fazei naţionale, au concurat cei mai buni 114 electricieni din toate cele 8 companii de distribuţie a energiei electrice (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord, e-distribuţie Banat, e-distribuţie Muntenia, e-distribuţie Dobrogea, Distribuţie Oltenia și Delgaz Grid), precum şi din cel de întreţinere şi servicii energetice. Ediția de anul acesta a fost organizată de SDEE Muntenia Nord, iar tematica a abordat, ca de fiecare dată, o paletă largă de probleme specifice activităţii, inclusiv simulări ale unor situații de avarie.

Trofeul Electricianului a fost iniţiat de compania Electrica în anul 1977 și se înscrie în seria de evenimente dedicate Zilei Energeticianului (20 iulie). În ultimele patru decenii, competiţia a trezit interesul şi implicarea unui număr tot mai mare de profesionişti, etapa naţională oferind ocazia celor mai valoroşi electricieni să-şi demonstreze abilităţile.

”Sunt șapte probe de concurs: patru la nivelul distribuției și trei pentru mentenanță”, ne-a declarat Ion Preda, specialist Electrica și membru al Comisiei de jurizare.

Din cei 400 de electricieni participanți au ajuns la faza națională, care a avut loc la Sinaia, 30 de concurenți. Marți a avut loc proba teoretică, cu întrebări generate de computer dintr-o serie mai lungă. Miercuri a avut loc proba practică, fiind simulate diverse situații, iar joi proba de testare cu public.

În cazul distribuției au participat 18 concurenți, iar în cazul serviciilor, 12.

Trofeul Electricianului a fost organizat, anul acesta, de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord) și marchează aniversarea a 40 de ani de la lansare.

Share.

Lasă un comentariu