Trei consorții au remis oferte pentru gazoductul bulgăresc de 1,6 mld dolari

0

Trei grupuri de firme au depus oferte într-o licitație de 1,4 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari), pentru a construi gazoductul dedicat transportului gazului natural rusesc în Bulgaria, a afirmat operatorul de rețea de stat, Bulgartransgaz.

Consorțiile includ companii din Italia, Ungaria și Arabia Saudită, a afirmat acesta.

Țara balcanică se grăbește să construiască conducta de 484 de kilometri de la granița sa sudică cu Turcia până la granița sa vestică cu Serbia, urmărind să asigure legătura cu gazoductul TurkStream, sprijinit de Rusia, în sud-estul Europei.

Rusia, care construiește TurkStream pentru a ocoli Ucraina, a declarat că va avea nevoie de garanții de la Bruxelles conform cărora executivul european nu se va opune extinderii conductei de 15,75 miliarde metri cubi prin Bulgaria, potrivit Reuters.

Bulgaria declară că dorește să își diversifice aprovizionarea cu gaze naturale și să pună capăt dependenței sale de aproape 100% față de Gazprom. Oficialii UE totuși și-au exprimat îngrijorarea că Bulgaria se concentrează pe facilitarea livrărilor de gaze rusești către Europa pentru a obține taxe de tranzit.

Share.

Lasă un comentariu