Tranzacția anului – candidaturile anului 2019 la energynomics Awards

0

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2019 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Tranzacția anului. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 4 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2019 prin reușitele sale!

AIK Energy preia Valahia Gaz

AIK Energy, companie înregistrată la Londra, preia Valahia Gaz, compania care s-a situat recent printre liderii importurilor de gaze din România. Tranzacția sporește amprenta spectaculos AIK Energy în piața de gaze din România, ținând cont și de faptul că cele două entități au dominat în 2019 segmentul de furnizare a gazelor naturale, cu excepția producătorilor.

AIK Energy LTD desfășoară activități precum: extracția gazelor naturale, comercializarea angro cu electricitate, comercializarea angro cu gaze naturale, vânzarea en-gros de țiței și produse petroliere. În România, activitatea AIK se desfășoară din 2017, printr-un sediu secundar – AIK Energy LTD – sucursala București, care are ca obiect principal de activitate comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.

Valahia Gaz se prezintă pe site-ul propriu ca fiind o firmă de trading transfrontalier de gaze, cu activitate complexă în România, Austria și Ungaria, fiind inclusiv membru, ca trader virtual, al hub-ului central-european de la Baumgarten, Austria, unul dintre cele mai importante din UE. Valahia Gaz SRL are ca principal obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.

CEE Equity Partners a preluat pachetul majoritar al companiei Flash Lighting Services

CEE Equity Partners a preluat pachetul majoritar al companiei Flash Lighting Services, una dintre companiile locale cele mai importante de pe piața iluminatului public și a soluțiilor de iluminat.

Este una dintre cele mai importante tranzacții de pe piața locală de iluminat și una dintre cele mai importante perfectate în România de fondul de investiții CEE Equity Partners, manager de capital privat cu focus pe Europa Centrală și de Est. CEE Equity Partners a închis prima sa achiziție pe piața din România, după o perioadă în care a scanat mai multe ținte de investiții. “Fondul a cumpărat un pachet majoritar printr-un buy-out parțial al acționarilor existenți și va asigura capital suplimentar pentru a susține creșterea viitoare”, au declarat reprezentanții CEE Equity Partners.

Flash Lighting Services intenționează să își extindă amprenta în domeniul iluminatului din municipiile din România și să crească volumul de afaceri în domeniul eficienței energetice cu clienții comerciali.

Ingka Group a preluat de la Vestas un pachet de 80% din șapte parcuri eoliene

Prin divizia sa de investiții, IRI Investments, Ingka Group a cumpărat 80% din participația Vestas Wind System în subsidiarele sale românești, care dețin parcurile eoliene Pantelimon, Pegasus și Apollo. Tranzacția a fost semnata în august 2019 pentru un preț de 136 de milioane de euro și s-a finalizat pe 21 octombrie 2019.

Tranzacția marchează intrarea Ingka Group (care deține magazinele IKEA), pe piața de energie regenerabila din Romania, în parteneriat cu Vestas. „Aceasta este una dintre tranzacțiile din domeniul energiei regenerabile care va rămâne în istorie prin prisma valorii și complexității sale, precum și a dimensiunii globale a părților implicate”, a declarat unul dintre membrii echipelor care s-au implicat în tranzacție.

Share.

Lasă un comentariu