Transgaz va susține investiții de 839 mil. lei în 2021

0

Bogdan Tudorache

Transgaz are în plan investiții de circa 838,6 milioane lei pentru 2021, conform organismului de reglementare a pieței energetice, ANRE.

Astfel, ANRE a analizat planul Transgaz, urmând să îl aprobe într-o ședință ulterioară.

”Valoarea totală a planului de investiții este de 838,63 milioane lei, din care fonduri proprii ale operatorului 624,13 milioane lei și contribuții din fonduri nerambursabile 214,5 milioane lei. Din valoarea totală a planului, 596,2 milioane lei reprezintă valoarea lucrării ‘Dezvoltări ale sistemului național de transport în zona de nord – est a României’, în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei, precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova, lucrare care va asigura interconectarea sistemului național de transport cu sistemul din Republica Moldova. Restul valorii, de 242,4 milioane lei, reprezintă lucrări de dezvoltare pe teritoriul național al sistemului național de transport, lucrări care se vor finanța în totalitate din surse proprii ale operatorului”,a transmis ANRE.

Pentru extinderea sistemului național de transport în vederea realizării de noi racordări, operatorul a alocat fonduri în valoare de 13 milioane lei, la care se vor adăuga noi resurse financiare pe măsură ce autoritățile administrației publice sau operatorii de distribuție vor solicita racordarea la sistem de noi localități.

Share.

Lasă un comentariu