Transgaz și CEGH au semnat Acordul de Cooperare în vederea constituirii HUB-ului gazier în România

0

Transgaz, operatorul de transport și sistem (OTS) din România, și Austrian Central European Gas Hub AG (CEGH), Operatorul Punctului Virtual de Tranzacționare de la Baumgarten, Austria, au semnat un Acord de Cooperare în vederea înființării societății române pe acțiuni ”Romanian Gas Hub”, societate mixtă ce va avea ca obiectiv operarea Punctului Virtual de Tranzacționare din România (PVT).

Acordul de Cooperare a fost semnat de Ion Sterian, director general al Transgaz România și de Gottfried Steiner, CEO al Central European Gas Hub AG.

Ulterior semnării acordului, vor începe demersurile pentru înființarea “Romanian Gas Hub”, societate ce va furniza servicii de hub gazier pentru România (inclusiv servicii de comercializare și servicii conexe) și va avea ca scop operarea Punctului Virtual de Tranzacționare din România (PVT). Transgaz va deține 51% din acțiuni, iar CEGH 49%.

“Prin acest hub de gaze, Transgaz își afirmă rolul de leader în ceea ce privește asigurarea securității energetice în România și în regiune. Hub-ul Românesc de gaze este o reușită deosebit de importantă, care creează premisele pentru dezvoltarea economică și financiară a României”, a spus Ion Sterian.

Share.

Lasă un comentariu