Transgaz şi BSOG semnează ordinul de începere a lucrărilor pentru preluarea gazelor din Proiectul Midia

0

Directorul General al Transgaz, Ion Sterian și Directorul General al Black Sea Oil & Gas (BSOG), Mark Beacom, au semnat vineri ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectele celor două companii în vederea preluării producţiei provenite din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia în Sistemul Național de Transport (SNT).

Proiectul Transgaz „Extindere SNT Vadu-T1” constă în construirea unei conducte proiectate pentru a transporta gaze naturale la o presiune de 55 bar, în lungime totală de aproximativ 24,37 km, care va conecta Ţărmul Mării Negre cu Sistemul Naţional de Transport – conducta T1 pe direcţia Ţărmul Mării Negre – Corbu – Săcele – Cogealac – Grădina. Termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul Midia constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă pe zăcământul Doina şi patru sonde pe zăcământul Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie automatizată amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor. Gazele tratate vor fi livrate prin staţia de măsurare a gazelor către SNT operat de Transgaz. Se estimează că producţia de gaze va începe în trimestrul 1 al anului 2021.

Share.

Lasă un comentariu