Transgaz: Lucrările la BRUA sunt în grafic, 215 kilometri de conductă sunt deja finalizaţi

0

Lucrările la conducta BRUA sunt în grafic, iar 215 kilometri de conductă sunt deja finalizaţi, au declarat oficialii Transgaz. Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a efectuat, la finalul săptămânii trecute vizite pe toate șantierele, inspectând la fața locului cum evoluează lucrările și a constatat că proiectul se derulează conform planului.

„Lucrările la conducta BRUA sunt în grafic, conform contractului semnat cu consorțiile de constructori. Până acum sunt gata 215 km de conductă și cele trei stații de comprimare după cum urmează: STG Jupa finalizată, se află pentru următoarele luni, până în jurul datei de 25.09, în probe tehnologice, punerea în funcţiune va avea loc la 01.10.1019; cea de la Podişor – finalizată în proporţie de circa 90%, punerea în funcțiune va avea loc la 01.11.2019, iar cea de la Bibești – gata 80%, punerea în funcţiune – la 17 aprilie 2020, dacă iarna nu va fi grea”, au spus oficialii Transgaz, conform financialintelligence.ro.

Contractele semnate cu firmele de construcţii atât pentru realizarea conductei, a firului liniar, cât și a Stațiilor de Comprimare au termen de finalizare la 17.04.2020, dacă vremea o va permite.

Potrivit oficialilor Transgaz, ploile și furtunile din ultimele două luni au creat foarte multe dificultăți constructorilor pentru a respecta termenele de finalizare (31.12.2019).

Proiectul BRUA este o investiţie de aproximativ 560 milioane de euro.

Share.

Lasă un comentariu