Transgaz: Capacitatea pusă la dispoziţie pe toate punctele de interconectare este de 44,2 mmc pe zi

0

Capacitatea fermă pusă la dispoziţie de către Transgaz pe toate punctele de interconectare cu operatorii de transport şi sistem (OTS) adiacenţi este de 44,2 milioane mc/zi, informează SNTGN Transgaz SA, operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) cu privire la asigurarea cu gaze naturale din import în perioada de iarnă 2019-2020.

Astfel, pe direcţia Ucraina-România, capacitatea fermă în PI Isaccea1 – Orlovka1 este de aproximativ 18,8 milioane mc/zi, iar pe direcţia Bulgaria – România capacitatea fermă în PI Negru Vodă 1 – Kardam (reverse flow) este de 15,7 milioane mc/zi.

“Fără a lua în considerare capacităţile disponibile la PI Csanadpalota şi PI Ruse – Giurgiu de cca 9,7 milioane mc/zi, capacitatea totală disponibilă la PI Isaccea 1 – Orlovka1 plus Negru Vodă 1 – Kardam este de cca 34,5 milioane mc/zi. Prin acest punct de interconectare se poate asigura necesarul de gaze din import pentru România, care în condiţii de temperaturi deosebit de scăzute este de circa 20-22 milioane mc/zi”, precizează Transgaz într-un comunicat remis Agerpres.

Share.

Lasă un comentariu