Transgaz blamează cota de dividend de 90%, care îndatorează compania suplimentar

0

Repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat de Transgaz sub formă de dividende are un impact negativ asupra capacităţii companiei de a-și finanţa programul de investiţii, spun oficiali ai Transgaz.

Compania va fi nevoită, astfel, să recurgă la împrumuturi. ”Repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat de Transgaz sub formă de dividende impactează negativ capacitatea Transgaz de a finanţa un amplu program de investiţii, care include proiectele strategice cuprinse în programul de dezvoltare pe zece ani al companiei aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi alte investiţii/achiziţii cuprinse în strategia de dezvoltare a companiei”, susțin oficialii Transgaz, citați de Bursa.ro.

”Menţinerea cotei de repartizare de 90% din profitul net sub formă de dividende va determina creşterea gradului de îndatorare al companiei, care va fi obligată să se împrumute suplimentar”, afirmă aceștia.

Este pentru prima oară când o companie de stat recunoaște că este afectată prin dividendele excesive cerute de statul român pentru a completa deficitul bugetar.

Share.

Lasă un comentariu