Transgaz a semnat Memorandumul de Înțelegere pentru preluarea gazelor care vor fi produse de Black Sea Oil & Gas

0

Luni, 6 mai, SNTGN Transgaz SA a semnat cu Black Sea Oil &Gas (BSOG), Memorandumul de Înțelegere pentru utilizarea și dezvoltarea rețelei de transport gaze naturale pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (“Proiectul MGD”). Semnarea survine deciziei Ministerului Energiei de a permite Transgaz să pornească lucrările conductei Podișor, care vor uni platformele din Marea Neagră cu sistemul național de transport, dar și cu viitorul proiect BRUA.

Memorandumul de Înțelegere pentru utilizarea și dezvoltarea rețelei de transport gaze naturale pentru “Proiectul MGD”, a fost semnat de Ion Sterian, director general al Transgaz și de CEO-ul Black Sea Oil & Gas, Mark Beacom.

Memorandumul descrie principiile de bază, responsabilitățile și cadrul de cooperare pentru execuția conductei de transport gaze naturale ce va prelua în sistemul național de transport gaze naturale, gazele tratate la noua stație de tratare a gazelor din comuna Corbu, județul Constanța.

De asemenea, potrivit Transgaz, acordul vizează și “cooperarea în domeniul cercetării, inovării, transferului tehnologic, decarbonizării și utilizării noilor tehnologii, injectarea hidrogenului în conducta de gaze pentru a extrage gazul ecologic, contribuind astfel la atenuarea schimbărilor climatice”.

Share.

Lasă un comentariu