Transgaz a primit undă verde pentru demararea lucrărilor de 360 mil. euro la conducta Podișor

1

Bogdan Tudorache

Ministerul Energiei a emis decizia care permite Transgaz să pornească lucrările conductei Podișor, care vor uni platformele din Marea Neagră cu sistemul național de transport, dar și cu viitorul proiect BRUA. Valoarea totală estimată a proiectului este de 360,4 milioane euro, iar termenul estimat de finalizare este anul 2021.

„Transgaz a obținut dreptul de a începe lucrările la proiectul de interes comun în domeniul gazelor naturale «Conducta Țărmul Mării Negre – Podișor pentru preluarea gazului din Marea Neagră» urmare a emiterii de către Ministerul Energiei a Deciziei nr. 4/25.04.2019”, anunță compania.

Ion Sterian, directorul general al Transgaz, menționează în declarația sa, că proiectul de interes comun în domeniul gazelor naturale “Conducta Țărmul Mării Negre – Podișor pentru preluarea gazului din Marea Neagră”, consolidează rolul strategic pe care compania îl are atât în sectorul infrastructurii energetice europene cât și naționale. Traseul proiectului urmează direcția generală de la Sud-Est spre Vest, traversând județele Constanța, Călărași și Giurgiu.

Share.