Transgaz a aprobat oficial planul strategic pentru 2019 – 2028, care include investiții de 4 mld.euro; urmează aprobarea finală a ANRE

0

Bogdan Tudorache

Acționarii Transgaz au aprobat cu 97% din voturi Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale în perioada 2019 – 2028, care include investiții de peste 4 miliarde de euro.

Planul a fost aprobat în procedură inițială și va urma supunerea spre aprobare de către arbitrul pieței, ANRE, potrivit convocatorului AGOA. Deasemenea, acționarii au aprobat, în cadrul ședinței AGEA, aderarea Transgaz la Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG).

Planul prevede proiecte de investiţii estimate la aproximativ 4,03 miliarde euro, ”proiecte ce vor avea ca rezultat crearea unor noi culoare de transport gaze naturale esenţiale pentru transportul, atât pe piaţa autohtonă cât și pe pieţele din regiune, a cantităților de gaze naturale descoperite în Marea Neagră, dar şi pentru integrarea României în marile trasee transfrontaliere ale Coridorului Sud-Est/Nord-Sud al Europei”, conform Transgaz.

Share.

Lasă un comentariu