Transelectrica: Sistemul Electroenergetic Naţional funcţionează în parametri normali

0

Sistemul Electroenergetic Naţional funcţionează în parametri normali, având în vedere atât condiţiile meteo dificile din ultimele zile cât şi contextul epidemiologic COVID-19, informează Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA.

Conform unui comunicat al companiei, remis Agerpres, personalul din Dispeceratul Energetic Naţional şi cele cinci Dispecerate Teritoriale, precum şi personalul care asigură funcţionarea reţelei electrice de transport lucrează în condiţii normale de operabilitate pentru menţinerea siguranţei în alimentare cu energie electrică. De asemenea, starea de sănătate a personalului Transelectrica este normală.

“Reţeaua electrică de transport al energiei electrice are un rol esenţial în continuitatea alimentării cu energie electrică şi ne asumăm împreună responsabilitatea funcţionării normale a acesteia. O facem cu seriozitate şi implicare alături de profesioniştii Transelectrica din toată ţara. Avem câteva sute de angajaţi care prin profesionalismul şi prin responsabilitatea lor asigură zi de zi funcţionarea în condiţii de siguranţă şi continuitate a Sistemului Electroenergetic Naţional. Profesionişti mobilizaţi de un puternic simţ al datoriei care lucrează atât în Dispecerul Energetic Naţional, în Dispeceratele Energetice Teritoriale, în Centrele de Teleconducere şi Supraveghere Instalaţii, cât şi în Centrele de Exploatare şi în toate cele 81 de staţii. Cu toţii le suntem recunoscători pentru efortul lor comun şi facem tot posibilul să-i protejăm în faţa epidemiei”, a declarat Cătălin Niţu, director general executiv, preşedinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

El a menţionat că o mare parte a personalul Transelectrica, acolo unde activitatea permite, lucrează deja de la domiciliu, iar la nivelul companiei se pune în aplicare şi se îmbunătăţeşte în permanenţă Planul de continuitate. “În această perioadă de criză, fără precedent, compania noastră depune toate eforturile pentru îndeplinirea misiunii sale de serviciu public”, a adăugat Cătălin Niţu.

Share.

Lasă un comentariu