Transelectrica și Transgaz ar putea trece la Ministerul Finanțelor

0

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că Transelectrica și Transgaz vor trece de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanțelor.

„Ne gândim să comasăm ministerele Economiei și Energiei. Energia să fie în Ministerul Economiei. Și mai vrem să separăm transportul de energie de producător. Când vom fi învestiți, avem în vedere trecerea unei OUG prin care să trecem Transgaz și Transelectrica în subordinea Ministerului Finanțelor, cel mai probabil” a declarat Orban, la a audierea ministrului propus al Finanțelor, Florin Cîțu, conform e-nergia.ro.

Inițial, propunerea disutată fusese de a trece cele doi operatori de transport şi sistem, administratori ai reţelelor de gaze şi energie electrică, Transgaz şi Transelectrica, la noul minister al Infrastructurii, care va fi creat pe structura actualului Minister al Transporturilor.

Dacă România păstrează sub managementul aceluiași minister producția și transportul de energie, riscă intrarea într-o nouă procedură de încălcare a dreptului comunitar (infringement).

Share.

Lasă un comentariu