Transelectrica: Fitch reconfirmă rating-ul BBB cu perspectivă stabilă, dar retrage rating-ul, pe considerente comerciale

0

Bogdan Tudorache

Agenția de rating Fitch a reconfirmat calificativul BBB conferit anterior companiei Transelectrica, situat cu un grad peste calificativul suveran (de țară – adică BBB-), scăzut în noiembrie, față de mai 2019 –BBB din cauza dezechilibrelor fiscale, conform Fitch.

”Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acţionarii şi părțile interesate că agenția internațională de rating de credit Fitch Ratings a reconfirmat, în data de 19 decembrie 2019, rating-ul pe termen lung al Companiei, la nivelul celui înregistrat în anul 2018, respectiv ‘BBB’, cu perspectivă stabilă. Prezenta opinie de rating de credit reflectă profilul solid de afaceri al Transelectrica ca operator de transport și sistem, ale cărui venituri sunt susţinute de baza activelor reglementate (BAR), precum și de abordarea prudentă şi responsabilă în derularea activităţii operaţionale. Calificativul obţinut se situează cu o treaptă peste rating-ul suveran (BBB-/stabil)”, se arată în raportul prezentat Bursei de Valori locale de către companie.

”Totodată, din considerente comerciale Fitch Ratings retrage rating-ul pe termen lung acordat Transelectrica”, se arată în comunicat. Fitch susține, însă, că ratingul a fost păstrat la un nivel mai scăzut din cauza efectului de apartenență la un acționariat de stat de 58,7% – conform agenției de rating.

Share.

Lasă un comentariu