Transelectrica are de recuperat 53,4 milioane de lei pentru serviciile energetice prestate

0

Transelectrica, transportatorul național de energie electrică, avea de recuperat, la data de 3 aprilie, creanţe de 53,4 milioane de lei pentru serviciul de transport și sistem al energiei, potrivit datelor prezentate pe site-ul companiei.

Printre companiile cu mari datorii apar Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), cu o creanță de 5,9 milioane de lei, urmată de Total Electric Oltenia, cu 3,1 milioane de lei și traderul Romenergy Industry cu o datorie în valoare de 3 milioane de lei. Pe lista companiilor datornice se mai află furnizorul Arelco Energy, recent intrat în faliment în urma crizei de pe piaţa energiei din perioada ianuarie-februarie, cu restanţe de 1,1 milioane de lei.

Potrivit datelor, transportatorul național de energie electrică are de recuperat 21,1 milioane de lei de la clienţi aflaţi în insolvenţă. Astfel, cele mai mari datorii le înregistrează furnizorul Petprod cu 5,6 milioane de lei, compania Also Energ cu 5 milioane de lei şi Arelco Power cu 1,7 milioane de lei.

Transelectrica estimează că în 2017 veniturile totale ar urma să fie de 3,095 miliarde de lei, cu 12% mai mari decât realizările preliminate din 2016. Totodată, cheltuielile totale sunt estimate la 2,920 miliarde de lei, în creştere cu 21% faţă de anul anterior.

Prin Ministerul Economiei, statul român deţine  58,6% din acţiunile Transelectrica, restul fiind tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Share.

Lasă un comentariu