Transelectrica anunță ridicarea primilor 45 de stâlpi din LEA Cernavodă-Stâlpu

0

Primele două luni și jumătate de lucru pe șantierul Liniei Electrice Aeriene (LEA) dublu circuit 400 kV Cernavodă-Stâlpu au însemnat 142 de borne finalizate și 45 de stâlpi ridicați, cu o medie de 1,5 stâlpi ridicați pe zi, scrie Transelectrica în pagina de Facebook.

Lucrările la LEA dublu circuit 400 kV Cernavodă-Stâlpu au început în martie 2020 și au termen de finalizare martie 2022. Investiția în valoare de 287 de milioane de lei vizează consolidarea secțiunii transversale între coasta de vest a Mării Negre (estul României) și restul sistemului european, contribuind totodată la întărirea rețelei de transport al energiei electrice din România, la creșterea capacității de interconexiune dintre România și Bulgaria și la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei.

Asamblarea unui stâlp durează în medie o zi sau două, în funcție de tipul lui, și se realizează la sol, urmând ca acesta să fie ridicat în ziua următoare și montat pe poziții, mai scrie Transelectrica. Realizarea completă a LEA va presupune montarea a 509 stâlpi.

Linia Electrică Aeriană dublu circuit 400 kV Cernavodă-Stâlpu și racord în stația Gura Ialomiței este primul proiect de interes comun derulat de Transelectrica, care a primit finanțare europeană de 27 de milioane de euro în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei. Proiectul include linia electrică aeriană, stația 400 kV Stâlpu, extinderea Stației 400 kV Cernavodă și extinderea stației 400 kV Gura Ialomiței.

Share.

Lasă un comentariu