Traderii europeni dau asigurări că piața energetică unică europeană va supraviețui după Brexit

0

În ciuda rezultatului consemnat în recentul referendum britanic privind afilierea la Uniunea Europeană, Federația Europeană a Traderilor de Energie (EFET) rămâne încrezătoare că autorităţile vor găsi mijloacele potrivite pentru a asigura menţinerea pe mai departe a Regatului Unit în piaţa unică de energie a UE.

Potrivit lui Jan Haizmann, președintele Comisiei juridice a EFET și membru al consiliului de administrare al asociaţiei, contractele EFET vor rămâne pe deplin aplicabile şi pe viitor. Asociaţia va realiza o analiză detaliată privind viitoarele implicații contractuale ale ieşirii Marii Britanii din Uniune, imediat ce vor apărea primele detalii cu privire la noile acorduri dintre UE și Marea Britanie. Între timp, nu sunt necesare modificări în acordurile cadru EFET existente, iar activitățile comerciale pot continua ca de obicei, în conformitate cu condițiile standard.

“Principala motivaţie pentru munca noastre rămâne construirea încrederii în piețele de energie electrică și de gaze din țările europene, indiferent dacă sunt membre ale UE sau nu. Vom continua să promovăm concurența, transparența și a accesului liber în sectorul energetic din Marea Britanie, ca parte a spectrului nostru regional, indiferent de condiţiile în care va fi formulate viitoarea implicare a Regatului Unit în piețele din UE”, a transmis Federația.

EFET este o asociație care reuneşte,în calitate de membri, 80 de companii de trading de energie din 19 state europene.

Share.

Lasă un comentariu