Timmermans: Bruxelles-ul nu se va opune noilor centrale nucleare

0

Comisia Europeană „nu va sta în calea” țărilor care aleg să construiască noi centrale nucleare, a declarat șeful UE pentru Climă, Frans Timmermans, care a emis, totuși, avertizări cu privire la costul ciclului de viață al tehnologiei, „ceea ce înseamnă că veți fi blocați cu el pentru mult, mult, mult timp”.

Comisia Europeană păstrează o abordare neutră din punct de vedere tehnologic în ceea ce privește energia nucleară și își va menține această poziție, a declarat Timmermans, care este vicepreședinte responsabil pentru Acordul Verde european în cadrul executivului UE, potrivit Euractiv.com.

„Avantajul uriaș al energiei nucleare, desigur, este că nu are emisii”, a spus el luni (26 octombrie) în timpul unei discuții online cu Fatih Birol, directorul executiv al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE).

„Dacă ajungeți la concluzia că aceasta este cea mai bună opțiune, Comisia cu siguranță nu vă va sta în cale”, a spus el când Birol l-a întrebat despre opiniile sale despre energia nucleară.

Declarația lui Timmermans sugerează faptul că autoritățile europene nu vor bloca ajutorul de stat pentru noile proiecte nucleare din Polonia și Republica Cehă, care și-au exprimat recent interesul pentru această tehnologie ca modalitate de îndeplinire a obiectivelor climatice ale UE.

Share.

Lasă un comentariu