The Eco Experts: Arabia Saudită şi Kuweit, cele mai „toxice“ ţări din lume

0

Raportul realizat de grupul The Eco Experts se bazează pe datele colectate din 135 de țări, în care au fost urmăriţi cinci factori de mediu: consumul de energie pe cap de locuitor, emisiile de CO2 provenind din arderea combustibililor, nivelurile de poluare a aerului, precum și producerea de energie din surse regenerabile. Rezultatele indică faptul că Arabia Saudită şi Kuweit sunt cele mai „toxice“ ţări din lume, relatează Business Insider.

Potrivit analiștilor, pe primul loc în topul celor mai „toxice“ ţări din lume se află Arabia Saudită, unul dintre cei mai mari producători de petrol la nivel mondial, urmată de Kuweit, pe locul al doilea.

În același timp, deși a anunțat că până în 2020 se vor face investiții în dezvoltarea surselor regenerabile de energie de peste 290 de miliarde de lire sterline, China rămâne una dintre cele mai afectate țării din punct de vedere al poluării aerului, arată raportul The Eco Experts.

1200

În Europa, cea mai „toxică“ ţară este Luxemburgul, care are probleme în special din cauza poluării generate de Germania şi Belgia, state vecine, iar cele mai puțin poluate țări sunt cele de pe continentul Africa (Kenya, Mozambic și Etiopia), țări slab industrializate.

România se situează undeva la mijlocul clasamentului, fiind considerată mai puţin „toxică“ decât Bulgaria.

Share.

Lasă un comentariu