Termocentrala Mintia ar putea trece la Consiliul Judeţean Hunedoara

1

Guvernul ia în calcul că Termocentrală Mintia, ce aparține Complexului Energetic Hunedoara, să fie preluată de Consiliul Judeţean Hunedoara. Iar Termocentrală Paroşeni va primi autorizaţia integrată de mediu săptămâna viitoare, potrivit oficialilor Ministerului Energiei.

Premierul Viorica Dăncilă s-a intalnit cu reprezentanții conducerii și liderii de sindicat ai CEH Paroșeni. Din delegatia guvernamentala au făcut parte ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii, Marius Budăi şi secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, conform investenergy.ro.

“Am căutat soluţii pentru a răspunde nevoilor, la ora actuală, la Paroşeni şi la Mintia, la problemele energetice din zonă. Am venit împreună cu secretarul de stat Vişan, de la Ministerul Energiei, pentru că eu cred că soluţiile trebuie agreate şi de Ministerul Finanţelor Publice, de autorităţile locale şi de cei care au implicaţii în acest domeniu. Am hotărât ca să avem o discuţie la Palatul Victoria, luni, astfel încât să putem adopta o ordonanţă de urgenţă referitoare la Mintia pentru a da către Consiliul Judeţean. Acest lucru ne permite, în acelaşi timp, să accesăm fonduri europene şi să putem ajuta zona”, a declarat primul ministru, potrivit Agerpres.

Share.

1 Comment

  1. Maine /poimaine Mintea va deveni municipiu.CTE -ul va fi transferat de la Deva la Mintia si sa rezolvat si problema termoficarii si functionarea pe combustibil nuclear a centralei.

Lasă un comentariu