Tenaris Silcotub disponibilizează 10% din angajați, în contextul crizei din industria petrolului și a COVID-19

0

Compania producătoare de ţevi fără sudură Tenaris Silcotub va disponibiliza, în perioada imediat următoare, 190 de angajaţi, reprezentând 10% din personal, ca efect al problemelor existente în industria petrolului şi a crizei mondiale provocate de pandemia de COVID-19.

“Din cauza reducerii semnificative a cererii de produse tubulare din industria de petrol şi gaze şi sectoarele industriale, ca efect al scăderii dramatice a consumului la nivel global, Tenaris Silcotub implementează un program de restructurare care va duce la reducerea numărului de angajaţi cu 190 de persoane. Combinaţia neaşteptată dintre pandemia COVID-19 şi criza economică globală au dus la un scenariu extraordinar în care companiile industriale operează acum”, au precizat reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, compania va aplica un program de restructurare care va include un proces de concediere colectivă ce va afecta 190 locuri de muncă din toate unităţile sale de producţie din România, respectiv unităţile de producţie din Zalău, Călăraşi şi Câmpina.

“În situaţia de criză fără precedent cu care ne confruntăm avem responsabilitatea de a rămâne competitivi pentru ne putea menţine angajamentele pe termen lung faţă de oamenii noştri, clienţi şi comunităţile din care facem parte. Trebuie să luăm decizii dificile, însă necesare pentru a merge mai departe şi a continua tot ceea ce am dezvoltat în cei 15 ani de prezenţă Tenaris în România”, susţine preşedintele Tenaris Silcotub, Mihaela Popescu, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii companiei subliniază faptul că procesul de concediere colectivă va fi implementat cu respectarea contractului colectiv de muncă şi a legislaţiei în vigoare, în forma rezultată după consultarea reprezentanţilor sindicatelor, Tenaris Silcotub urmând a comunica preavizele de concediere angajaţilor ale căror posturi sunt vizate de restructurare începând cu data de 1 iulie.

Conform datelor oficiale, compania Tenaris are în România 1.900 de angajaţi, care lucrează în cadrul fabricii de ţevi din Zalău, al oţelăriei din Călăraşi şi al fabricii de prăjini de pompare din Câmpina, al centrelor de servicii din Ploieşti şi Cluj-Napoca, al centrului de colectare a fierului vechi din Popeşti Leordeni sau al birourilor comerciale din Bucureşti.

Share.

Lasă un comentariu