Temerile generate de epidemia de coronavirus s-au alăturat prăbuşirii preţului petrolului, generând scăderi pe Bursa de la București

0

Temerile generate de epidemia de coronavirus s-au alăturat prăbuşirii preţului petrolului, iar această situaţie a dus la scăderea Bursei de la Bucureşti consemnată luni dimineaţa, a explicat Ovidiu Dumitrescu, CFA, director adjunct, Tradeville.

“Temerile generate de epidemia de coronavirus s-au alăturat prăbuşirii preţului petrolului, cauzată de disoluţia pactului OPEC – Rusia. Acest lucru a generat o recalibrare a preţurilor majorităţii activelor, în funcţie de riscurile percepute de investitori”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, citat de Agerpres.

Întrebat cât mai scade Bursa, el a afirmat că acest lucru va depinde în special de amploarea pe care o vor avea efectele epidemiei de coronavirus asupra principalelor economii de la nivel mondial. De asemenea el a explicat cum funcţionează mecanismul de întrerupere a volatilităţii, care a acţionat în această dimineaţă la Bursă.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de luni, iar la 10 de minute de la debut consemna tranzacţii în valoare de 14,23 milioane de lei (2,9 milioane de euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistra o scădere de 9,79%, până la 8.520,67 de puncte, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 9,56%.

Share.

Lasă un comentariu