Tănase: Listarea Hidroelectrica este decisivă, BET a crescut cu 35% în 2019

0

Bogdan Tudorache

Listările Hidroelectrica și a CEC sunt decisive pentru creșterea necesară asigurării statutului de piaţă emergentă din partea furnizorului global de indici MSCI, susține Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București (BVB).

România a primit deja acest statut din partea FTSE și va atrage investitorii din septembrie, când decizia va intra în vigoare. “Pentru o mai mare relevanţă, ponderea în PIB a companiilor româneşti listate la bursă ar trebui să se dubleze şi să ajungă la 20% în următorii 10 ani, iar acest lucru se poate realiza prin implicarea şi susţinerea autorităţilor statului”, a explicat Tănase, conform unui raport BVB.

Indicele bursier BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii listate, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 35% în 2019, cel mai mare ritm de creştere din ultimul deceniu obţinut de bursa românească şi al doilea cel mai important avans al anului trecut în rândul burselor din Uniunea Europeană, potrivit Raportului Bursei, citat de Agerpres.

“Indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii listate, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 35% în 2019. Este cel mai mare ritm de creştere din ultimul deceniu obţinut de bursa românească şi reprezintă al doilea cel mai mare avans din 2019 din rândul burselor din Uniunea Europeană. Luând în calcul şi dividendele, avansul este de 47%”, se precizează în documentul citat.

La nivelul Uniunii Europene, România a fost devansată doar de Grecia (+49%).

Share.

Lasă un comentariu