Summit de mobilitate urbană, organizat în Berlin

0

Pe 15 și 16 martie va avea loc, în Berlin, City Car Summit 2016, un eveniment internațional unde ingineri și oameni de afaceri din industria auto clasică și electrică discută despre servicii și tehnologii emergente în materie de mobilitate urbană, anunță organizatorii forumului.

Producătorii auto și furnizorii de componente au intrat într-o cursă de reinventare a automobilului și a modelelor de afaceri pentru a rămâne relevanți pentru noile generații de consumatori, care nu consideră că a deține o mașină mai este necesar sau prestigios.

În cele două zile, experți de top în inovație privind mobilitatea urbană vor împărtăși ideile lor despre:

  • Tendințele demografice, sociale, tehnologice și culturale care direcționează apariția de noi tipuri de servicii în transport;
  • Proiectarea autovehiculelor astfel încât să fie adecvate pentru aplicații urbane, multi-modale;
  • Integrarea tehnologiilor emergente precum manevrarea automată, încărcarea wireless, materiale avansate, parcări inteligente.

Agenda celor două zile de eveniment conține prelegeri atât ale unor reprezentanți de start-upuri cu finanțare consistentă în domeniul hardware și software pentru mobilitate și car-sharing, precum urbi+, DriveNow ori Vulog, cât și ale unor directori din corporații consacrate (Xerox, BMW Group, Daimler AG).

Printre subiectele concrete ce vor tratate în cele două zile de discuții se regăsesc platformele și interfețele pentru mobilitate, concepte privind autovehicule cu două și trei roți, autovehicule urbane puternic automatizate, ergonomie ori integrarea diferitelor modalități de transport.

Share.

Lasă un comentariu