Subvențiile britanice pentru eolienele offshore coboară sub cele pentru noi proiecte nucleare

0

Subvențiile din Marea Britanie dedicate noilor proiecte de energie eoliană offshore au scăzut pentru prima oară sub tarifele garantate pentru noile centrale nucleare.

Marea Britanie trebuie să investească în noi capacități de energie pentru a înlocui cărbunele și centralele nucleare îmbătrânite, care se vor închide în 2020. Dar guvernul s-a confruntat cu critici publice pentru prețul energiei promis investitorilor în centrala nucleară Hinkley Point C, în timp ce energia eoliană și alte regenerabile au prețuri în scădere.

Noile proiecte de energie eoliană offshore care generează energie pentru perioada 2021-2022 au primit contracte la un preț de 74,75 lire (98,60 dolari) per megawatt oră (MWh), în timp ce pentru generarea viitoare din perioada 2022-23 au fost atribuite contracte la 57,50 lire / MWh, potrivit Reuters.

Ambele prețuri au fost în mod semnificativ mai scăzute decât cei 92,50 de lire sterline / MWh, cu indice legat de inflație, acordați companiei franceze EDF în 2012 pentru a construi Hinkley Point C, care va fi prima nouă centrală nucleară din Marea Britanie în peste 20 de ani.

Cele 11 proiecte de energie regenerabilă care au câștigat contracte sunt așteptate să furnizeze până la 3 gigawați (GW) prin noi capacități de producție de energie electrică în perioada 2021-2023.

Share.

Lasă un comentariu