Subvenția germană pentru energia verde va crește ușor în 2020

0

Subvenția pentru regenerabile din Germania, sau suprataxa Legii pentru regenrabile (EEG), este de așteptat să crească ușor de la 6,41 eurocenți pe kilowatt-oră (kWh) anul acesta la 6,5 și 6,7 eurocenți în 2020, conform calculelor realizate de think tank-ul Agora Energiewende.

Motivele principale ale creșterii preconizate sunt creșterea capacității eoliene și scăderea soldului în „contul de energie verde” din Germania, scrie Agora Energiewende. După ce a rămas relativ stabilă în ultimii ani, Agora Energiewende prognozează că taxa va atinge un maxim în 2021, la aproximativ 7 eurocenți/ kWh. În 2021 vor ieși din sistemul de subvenție primele centrale verzi, care ăși vor atinge maximumul de 20 de ani de tarifare ”feed-in”, iar acest lucru va duce la „scăderea treptată” a subvenției, a declarat șeful Agora Energiewende, Patrick Graichen, citat de Clean Energy Wire.

Legea privind energia regenerabilă (EEG) a garantat producătorilor de energie din Germania 20 de ani de plată stabilită pentru fiecare kWh începând cu anul 2000, necesară pentru a face competitive sursele regenerabile, în comparație cu energia convențională. Germania dorește să crească ponderea regenerabilelor la consumul de energie la 65%.

În prima jumătate a anului 2019, creșterea prețurilor la carbon a început deja „să scoată de pe piață centralele electrice cu cărbune care dăunează climei”, a spus Graichen. În prezent proiectele solare din Germania sunt construite fără niciun sprijin din partea EEG, a adăugat el.

Share.

Lasă un comentariu