SUA: Centrală hidro cu pompare de 3,6 mld. USD, cu o capacitate de 2.200 MW

0

Autoritatea americană din domeniul energiei a dat undă verde cererii Daybreak Power pentru o autorizație preliminară pentru stația de stocare a energiei Navajo (NESS) de 2.200 MW, în apropiere de Page, Arizona.

Decizia Comisiei Federale de Reglementare în Domeniul Energiei (FERC) marchează o „etapă de referință” pentru proiectul de 3,6 miliarde de dolari, susține compania Daybreak, care va folosi infrastructura de transport deja existentă a unei uzine pe cărbune care a fost închisă, potrivit renews.biz.

NESS este o instalație hidroenergetică de stocare prin pompare care va folosi apa din Lacul Powell și un nou rezervor, aflat pe un platou, deasupra lacului, pentru a crea o unitate de stocare mare, folosind energia solară și eoliană ieftină, abundentă, pentru a pompa apa în rezervorul superior.

Aceasta este apoi eliberată prin turbine pentru a genera 10 ore de energie regenerabilă în fiecare zi către orașele din California Arizona și Nevada, atunci când cererea atinge vârful, în timpul zilei și noaptea.

Proiectul NESS al doilea ca mărime al companiei Daybreak, în urma stației de stocare similare de 1.540 MW, care va folosi apa din Lake Mead și infrastructura de transport de lângă Hoover Dam.

Share.

Lasă un comentariu