Studiu ING: Europenii ar dori subvenții pentru casele verzi

0

Costul este principalul motiv pentru care europenii nu iau măsuri pentru a reduce impactul pe care casele lor îl au asupra mediului, conform ING International Survey, care a analizat răspunsurile a aproximativ 15.000 de persoane din 13 țări din Europa, SUA și Australia. Circa 70% din cetățenii europeni afirmă că „încearcă să mențină la un nivel scăzut impactul pe care casele lor îl au asupra mediului”. Cu toate acestea, 55% dintre respondenții europeni consideră că ar putea face mai mult, conform bankingnews.ro.

Cei mai mulți respondenți care spun că lipsa fondurilor îi împiedică să ia măsuri pentru o locuință mai verde sunt din Italia, România și Franța (cu 56%), media europeană fiind la 47%.

Următoarele motive în clasamentul european sunt lipsa de informații (26%), dar și argumentul că fac deja destul (18%). Faptul că 1 din 4 europeni nu sunt siguri cum pot diminua impactul caselor lor asupra mediului indică o nevoie mai mare de educație pe întreg continentul.

Maria Ferreira Sequeda, Economist la ING a dezvoltat Indexul Locuințelor Verzi, utilizând datele din analiza IIS House and Morgages 2018 pentru a clasifica țările cu privire la atitudinea lor față de locuințele verzi, atât acum cât și pe viitor. Astfel, analiza arată că Austria și Germania sunt relativ mai active când vine vorba de locuințele sustenabile, plasându-le pe locul prim și secund, în comparație cu celelalte 15 țări analizate. În orice caz, cetățenii lor nu par dornici să îmbunătățească impactul pe care casele lor îl au asupra mediului în viitor (cu o atitudine ce îi duce spre coada clasamentului, pe locurile 10 și 12).

Maria Ferreira Sequeda, Economist la ING, a comentat: Atitudinea actuală față de locuințele sustenabile, care reflectă conștientizarea și eforturile oamenilor de a reduce impactul lor asupra mediului, nu prezic neapărat și atitudinea viitoare. În timp ce Austria și Germania conduc grupul în ceea ce privește grija actuală, ambele sunt sub medie în ceea ce privește eforturile viitoare în a deveni mai ecologici. Acest lucru se poate datora faptului că oamenii din aceste țări sunt destul de mulțumiți de eforturile lor actuale, au obținut deja un nivel înalt de conștientizare privind sustenabilitatea sau pur și simplu așteaptă ca alții să aibă mai multă inițiativă în viitor.

Belgia și Franța au, în schimb, o atitudine mult mai negativă față de locuințele verzi în prezent (locul 11 și 8) și, de asemenea, nu doresc să îmbunătățească acest aspect în viitor, clasându-se pe locul 13 și 7 între celelalte țări europene analizate.

Share.

Lasă un comentariu