Studiile guvernamentale susțin că Germania nu-și va atinge obiectivele climatice pentru 2030

0

Pachetul global pentru climă 2030 anunțat anul trecut de guvernul german nu va reuși să își atingă obiectivele și nu va duce la reducerea dorită a emisiilor de carbon, au constatat două studii comandate de ministerul Mediului (BMU) și de ministerul Economiei (BMWi).

Studiul BMU susține că reducerea emisiilor până la sfârșitul deceniului va fi de aproximativ 51 la sută în comparație cu nivelurile din 1990, în loc de 55 la sută, obiectivul stabilit în Programul de acțiune climatică al guvernului, potrivit CLEW.

În timp ce studiul se așteaptă ca reducerea emisiilor din sectorul energiei electrice și din industrie să respecte în mare măsură planurile guvernamentale, se observă că progresele în transport și încălzire sunt în afara traseului. „Pe baza programului actual de acțiune climatică, obiectivele climatice pentru 2020 și 2030 nu vor fi atinse”, a constatat analiza realizată sub egida Institutului de Ecologie Aplicată (Öko-Institut). Guvernul a promis că va efectua o evaluare independentă a eficienței sale după lansarea pachetului în septembrie 2019. Măsurile din cadrul programului, precum prețul național al carbonului la transport și încălzire sau vânzările în masă de mașini electrice, precum și renunțarea la cărbune, în paralel, ar trebui să ducă la reducerea emisiilor Germaniei până la 543 de milioane de tone de CO2 până în 2030, de la 858 în 2018.

Share.

Lasă un comentariu