Stocurile obligatorii de gaze pentru iarna viitoare scad cu 13%

0

ANRE a publicat recent ordinul referitor la cantităţile obligatorii gaze care trebuie înmagazinate pentru consum în viitorul sezon rece. Cantităţile la care sunt obligaţi furnizorii sunt cu 13% mai mici decât cele pentru iarna trecută, scrie e-nergia.ro.

Astfel, furnizorii de gaze naturale trebuie să aibă stocuri cumulate de gaze de 20,54 milioane MWh, până la sfârşitul lunii octombrie, potrivit unei decizii a ANRE, aprobată recent. Stocul este cu aproape 13% mai mic decât cel pentru iarna trecută, având în vedere că obligaţia minimă de înmagazinare a fost de 23,5 milioane MWh.

Cel mai mult au scăzut, în termeni de volum, stocurile obligatorii pentru consumatorii finali casnici, la 8,6 TWh, faţă de 10,3 TWh iarna trecută. Pentru producătorii de energie termică (numai pentru cantitățile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare și în centralele termice destinate consumului populației), obligaţia de stocare este şi ea mai mică, de 2,8 TWh, în scădere faţă de cei circa 4 TWh de iarna trecută. Stocul obligatoriu de constituit pentru clienţii finali non-casnici creşte puţin, la 9,15 TWh, faţă de cei 9,04 TWh aferenţi iernii trecute.

Share.

Lasă un comentariu