Steven van Groningen: România este o ţară a contrastelor când vine vorba de digitalizare

0

România este o ţară a contrastelor când vorbim despre digitalizare, iar la momentul actual trăiesc în două Românii: a pixului albastru, cu care trebuie să semnez destul de multe acte în original, respectiv România aplicaţiilor dezvoltate local, care ne ajută să avem cu toţii o viaţă în care să acţionăm mai repede şi în siguranţă, a afirmat preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia, Steven van Groningen.

“Contrastul se vede şi în raportul DESI – Indicele Economiei şi Societăţii Digitale, care este un raport european, unde stăm destul bine când e vorba de conectivitate – pe locul 5 în Europa, precum şi la numărul de absolvenţi în IT, de 5,6 faţă de media europeană de 3,6. În schimb, stăm cel mai prost când vine vorba de acces la servicii digitale publice, suntem pe ultimul loc în Europa. Trebuie să ne întrebăm de ce asta este important, să avem acces la servicii digitale când vorbim despre sectorul public. Este extrem de important nu doar în contextul COVID, în care să evităm contactele personale. Vorbim aici despre productivitate”, a spus van Groningen, citat de Agerpres.

Preşedintele Concordia a punctat faptul că România suferă la capitolul productivitate în lipsa digitalizării, pentru că “se pierd ore pentru că trebuie să mergem la ghişeu ca să înregistrăm bunurile, cum ar fi maşini şi case, chiar dacă taxele se pot plăti online”.

Share.

Lasă un comentariu